fbpx

HSP-ers verliezen controle door overprikkeling

Ik heb deze inspiratiesessies gemaakt omdat ik regelmatig hoor dat veel HSP-ers gedoemd zouden zijn om een Burn-out te krijgen en jarenlang te worstelen met hun energieniveau. Vaak horen ze: ‘dat is normaal, dat komt omdat je overgevoelig of hoogsensitief bent.’

Ik ben het daar NIET mee eens!
Er zijn op het gebied van stressmanagement heel wat behandelingen en therapieën maar het totaalplaatje van HSP op de werkvloer in al zijn facetten wordt over het hoofd gezien. Dat is een gemiste kans want juist daar zijn verschillende tools en oefeningen beschikbaar waardoor je overprikkeling kan verminderen en je snel beter voelt.

Tips, vooral zo waardevol voor HSP-ers!
HSP-ers zijn kwetsbaarder voor stress. Hun hersenen krijgen tot 50 keer meer prikkels te verwerken waardoor ze al sneller overprikkelt ‘kunnen’ geraken en sneller een gebrek aan energie en andere klachten krijgen. Klachten die lang kunnen duren als je niet begrijpt wat in je lichaam gebeurt en dus niet weet wat je kan doen.

Wil je het weten? Ik zal het je vertellen!

Sneller in evenwicht dankzij concrete oefeningen en tips

Een Burn-out door mentale overprikkeling

Meer dan 15 jaar geleden zat ik middenin een Burn-out. Huilend en happend naar adem door hyperventilatie, daar zat ik dan… Tegelijkertijd ontdekte ik dat ik hoogsensitief bleek te zijn en dat er wel degelijk een verband was met mijn uitval.

Ik ontdekte dat de impact van overprikkeling en stress mij compleet uit balans hadden gegooid. Destijds was er nog weinig media aandacht of informatie omtrent Burn-out en ging ik zelf op pad en zocht oefeningen die mij opnieuw in evenwicht brachten.

Deze complete overprikkeling en uitval vroeg om een oplossing.

Ik verdiepte mij in het hoogsensitieve verhaal en in alles wat me weer in balans kon brengen. Ondertussen na al die jaren heb ik een breed inzicht en ervaringsgebied opgebouwd en wil ik die zoveel mogelijk delen.

Uiteindelijk is dankzij mijn Burn-out destijds mijn missie en mijn bedrijf ontstaan om zoveel mogelijk overprikkelde mensen op de werkvloer een oplossing aan te reiken zodat ze opnieuw kunnen schitteren in hun talent.

Ik merk dat als ik mensen begeleid en coach, ze veel sneller dan ik destijds opnieuw in evenwicht en met energie verder kunnen omdat het een doelgerichte en complete aanpak is.

Dit is wat klanten mij schrijven over mijn online inspiratie video’s

Het was leuk om praktische tips te krijgen die je direct kan toepassen. Peggy kan op een eenvoudige manier soms niet evidente materie uitleggen met een aanstekelijke positieve mindset.

Ik vond de opdeling in thema’s erg overzichtelijk en handig! De manier waarop het gebracht is was inspirerend en leerrijk. Met deze training werden direct mijn 3 grote knelpunten als HSP’er aangepakt: grenzen stellen, mijn energiehuishouding in evenwicht krijgen en perfectionisme.

Het was hartverwarmend hoe Peggy HSP-zijn belicht. Ik ben direct aan de slag gegaan met haar oefeningen en merk al een verschil op mijn werk. Het feit dat je het op je eigen tempo kan doen vanuit je zetel is fantastisch!

€ 65

Online training HSP@work

  • Ontdek in 12 video’s wat een HSP’er uniek maakt op de werkvloer
  • Leer jouw grenzen bewaken
  • Ontdek hoe je meer energie krijgt en behoudt
  • Leer perfectionisme inzetten als kwaliteit
  • Boordevol tips en oefeningen als je toch ‘in overdrive’ gaat
  • Veilig betalen met Bancontact