fbpx
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 Step 12
13 Step 13
14 Step 14
keyboard_arrow_leftTerug
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Als je een droge huid hebt zal je huid trekkerig aanvoelen na het douchen of wassen of als je geen dagcrème smeert.

Je huid zal reageren op prikkels van buitenaf zoals koude, warmte, insmeermiddel tegen zon of cosmetica, Ook als je bepaalde producten gebruikt reageert dit type huid door jeuk, uitslag, rode pukkeltjes of voelt ze onaangenaam aan.

Als je bepaalde voedingsmiddelen eet of drinkt of bij temperatuurschommelingen zal je huid snel rood worden. Ook bij emoties of fysieke inspanningen durft die huid rood worden.

Aan het einde van de dag als je aan je huid voelt dan zit er een laagje talg (huidvet) op. Het hele gezicht kan vettig aanvoelen of bepaalde plaatsen. Een vette huid wordt ook niet droog of trekkerig als je er geen crème op aanbrengt.

Deze kan je vooral zien op je wangen en op je neus als je van dichtbij kijkt. Ze blijven permanent aanwezig.

Je hebt soms last van een droge huid, dan weer een vettige, dan weer een trekkerige huid. Dit kan over het hele gelaat of op bepaalde plaatsen zijn.

Schilfertjes kan je het best zien als witte velletjes. Het zijn dode huidcellen die loskomen en op de huid blijven liggen. Ze kunnen over het hele gelaat of op bepaalde plaatsen voorkomen.

Deze zijn rood en soms met een wit kopje. Ze zijn soms in mini vorm of in ontstoken vorm aanwezig op het hele gelaat of op een bepaalde plaats.

Onzuiverheden kunnen zijn: zwarte puntjes in de poriën, al dan niet ontstoken. Maar evenzeer gerstekorrels(harde witte korrels die je moeilijk zelf kan openknijpen omdat ze onderhuids zitten). Het kunnen ook puistjes zijn.

Gerstekorrels zijn witte harde korrels die je moeilijk zelf kan uitknijpen omdat ze onderhuids zitten.

Rimpels die blijvend zichtbaar blijven, ook na het aanbrengen van een voedende dagcrème of gelaatsolie.

Afhankelijk van de leeftijd gaat je huid ook meer of minder elasticiteit en een andere conditie hebben. Huidproducten houden daarom ook rekening met de leeftijd.