fbpx

Sensibalance & ik

Meer dan 15 jaar geleden zat ik middenin een Burn-out. Huilend en happend naar adem door hyperventilatie, daar zat ik dan… Tegelijkertijd ontdekte ik dat ik hoogsensitief(HSP) bleek te zijn en dat er wel degelijk een verband was met mijn uitval.

Ik ontdekte dat de impact van overprikkeling en stress mij compleet uit balans hadden gebracht. Destijds was er nog weinig media aandacht of informatie omtrent Burn-out en ging ik zelf op pad.  Ik vond oefeningen en producten die mij opnieuw in evenwicht brachten. Ook mijn huid en lichaam reageert als ik producten gebruik die kleurstoffen of chemische toestanden bevatten. En etiketjes uit kleren knippen deed ik al van kinds-af.  Zo ook mijn dochter ondertussen …

Ik verdiepte mij in het ‘hoogsensitieve’ verhaal en in alles wat me weer in balans kon brengen.
Ik volgde allerhande cursussen in massage, etherische olie, schoonheidsspecialist, … Ondertussen na al die jaren heb ik een breed inzicht en ervaringsgebied opgebouwd en wil ik die zoveel mogelijk delen.

Uiteindelijk is dankzij mijn Burn-out destijds mijn missie en mijn bedrijf, UnitedTalentcoacht.be, ontstaan om zoveel mogelijk “overprikkelde mensen” een oplossing aan te reiken zodat ze opnieuw kunnen schitteren en genieten in het leven.

Vaak zijn een een of meerdere zintuigen overprikkeld of is je mentale brein in de war. Dan kunnen de producten en mentale workshops je ondersteunen en opnieuw op pad helpen.

Waarom een eigen webshop?

Ik verwees tot vandaag mensen die bij mij in coaching waren door voor producten.  Vaak merkte ik dat ze aan hun lot overgelaten werden of de juiste producten niet vonden. Via mijn eigen webshop, Sensibalance,  kan ik mensen beter individueel begeleiden en coachen.

Voor mezelf geeft het enorm veel voldoening als ik dat lichtpuntje mag zijn in de tunnel en mensen terug zuurstof, focus en een positieve mindset kan bijbrengen.

Ik merk dat als ik mensen begeleid en coach, ze veel sneller dan ik destijds opnieuw in evenwicht en met energie verder kunnen omdat het een doelgerichte en complete aanpak is.

Het feit dat je zintuigen overprikkeld geraken is lastig maar er bestaan oplossingen om je evenwicht terug te herwinnen. Een positieve mindset is de basis, etherische olie, massage olie en al onze andere producten zijn hulpmiddelen die je opnieuw kunnen doen genieten van het leven!

Vanwaar de naam “Sensibalance”?

“Sensi” staat voor gevoeligheid en “balance” voor balans of evenwicht.

Enerzijds overgevoeligheid voor huidproducten of overgevoeligheid in gedachten en anderzijds de hunkering naar balans en meer evenwicht.
Niet alleen HSP-ers of hoogsensitieve mensen zijn gebaat bij deze natuurproducten, ook mensen die kampen met overprikkeling, stress of die allergisch zijn aan bepaalde schoonheidsproducten.

Ik Zweeds Lapland

Het productengamma van C/O Gerd komt helemaal uit Zweeds Lapland. Het is een droom die uitkomt na 10 jaar… In januari 2020 was ik op huwelijksreis en ontdekte ik Lapland in al zijn puurheid, eenvoud en eerlijkheid.

Ik was allang op zoek naar “pure” producten maar tot dan was ik in al die jaren niet één keer op een productengamma gevallen dat mij compleet beviel!

“Magisch”, zo omschrijf ik mijn eerste bezoek aan Zweeds Lapland. De sleeën met honden, de kilometers lange wit besneeuwde en ongerepte bossen, de nieuwsgierige imposante rendieren, maar ook de wijsheid en vriendelijkheid van de inheemse bevolking.

Het was als “ontwaken” in een “andere” wereld. Ik had nog nooit zo een puurheid meegemaakt, stilte, eerlijkheid, luisterbereidheid en plichtsbewustheid. De Zweedse mensen nemen hun tijd om te luisteren en te genieten. Ze staan erg dicht bij de natuur.

Eco is geen hippe trend

Zweden staan erg dicht bij de natuur en dicht bij elkaar als mensen. Eco is daar geen trend maar een doordachte en diepgewortelde levenswijze.
Al jaren begeleid ik mensen met stress- en burn-outklachten en geef ik advies naar ondersteunende producten (massage olie, etherische olie, …)

Niets is toeval, de cirkel is rond

Ik voelde dat de tijd rijp was om zelf een webshop te openen met deze eco-vriendelijke producten van Zweeds Lapland. Ze komen uit een cultuur met waarden die ik helemaal draag. Lang heb ik dan ook niet meer moeten nadenken bij thuiskomst en ben direct aan mijn droom begonnen.