fbpx

Verzenden en retourneren

1. Verzenden

Na ontvangst van uw betaling, verpakken we en sturen wij uw bestelling via Bpost. We streven ernaar om bestellingen uiterlijk 1 werkdag na ontvangst van betaling ter verzending aan te bieden, behoudens stockbreuk. Een bestelling geplaatst in het weekend of tijdens vakantieperiode zal de eerstvolgende maandag verzonden worden.

Voor België kan u de levering gemiddeld verwachten binnen 2 à 3 werkdagen na ontvangst van uw betaling, afhankelijk van het leveringsgebied. Voor andere landen varieert de leveringstermijn van 3 tot 7 werkdagen. Indien de bestelde producten niet voorradig zijn, contacteren we u zo snel mogelijk.

Tijdens juli en augustus kan je gewoon bestellen maar hou er wel rekening mee dat het soms iets langer kan duren vooraleer je bestelling verzonden wordt.

De producten worden geleverd op het door u bij de bestelling opgegeven adres. Zorg ervoor dat het leveringsadres correct en nauwkeurig is en dat er iemand aanwezig is op het leveringsadres om de bestelling te ontvangen. Als uw bestelling naar ons terugkeert omdat de levering niet kon uitgevoerd worden, dan zal u de kosten hiervoor dragen.

2. Verzendkosten

Binnen België wordt een verzendkost van 6 euro aangerekend.
Voor buitenlandse zendingen: verzendkost op aanvraag: info@sensibalance.be

3. Herroepingsrecht (Omruiling)

De Wet Marktpraktijken (WMPC) bepaalt dat de Koper binnen een termijn van 14 kalenderdagen het product zonder enige gevolgtrekking, in de zin van boetes of opgave van redenen, kan terugsturen. Dit wordt het verzakingsrecht genoemd. Producten dewelke op maat werden ontworpen vallen ingevolge artikel 47, §4, 2° WMPC buiten de toepassing van dit recht. Gedacht kan worden aan huidverzorgingsproducten (gezicht, lichaam, haar, make-up), boxen, bonnen, relatiegeschenken en gerelateerde welke op maat of op aanvraag werden samengesteld. Dergelijke producten komen bijgevolg niet in aanmerking voor teruggave. Ook producten van audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling door de consument is verbroken (gedacht kan worden aan audiovisuele werken betrekking op huidverzorgingsproducten, arrangementen of relatiegeschenken), en dagbladen, tijdschriften en magazines komen niet in aanmerking voor teruggaven.

De klant mag de producten tijdens de herroepingstermijn niet gebruiken. Indien het teruggestuurde product beschadigd is of op één of andere manier in waarde verminderd is, behoudt Sensibalance zich het recht voor om een schadevergoeding te eisen voor elke waardevermindering te wijten aan de klant.
Enkel artikelen die zich in de originele verpakking bevinden, samen met alle toebehoren, gebruiksaanwijzingen en factuur of aankoopbewijs kunnen worden teruggenomen.

Een retourzending moet opgestuurd worden met de Bpost of een andere vervoerder. Het terugsturen van een bestelling is voor kosten en risico van de Gebruiker, behalve als het product niet conform is. Binnen de termijn van de garantieverlenging, moet de klant het product terugsturen naar Sensibalance en een retour document aanvragen via info@sensibalance.be Bij een geldig en juridisch correct gebruik van bovenvermeld verzakingsrecht zal Sensibalance binnen zeven (7) werkdagen zorg dragen voor terugbetaling van de door de Koper aan Sensibalance betaalde som, middels een door haar gekozen maar internationaal algemeen aanvaarde betaalwijze. Er is geen restitutie mogelijk wanneer onrechtmatig gebruikt werd gemaakt van het verzakingsrecht. In dat geval worden de goederen, mits gemotiveerde opgave, teruggestuurd naar de Koper, voor eigen rekening en risico van de Koper.